Hjälp Alliansen vinna valet

Alliansen bjuder in folket till öppet samråd med medborgarna. I en pamflett ber man folket ge svar på frågorna ”Hur ser de viktigaste framtidsfrågorna ut för Sverige respektive den kommun du bor i” och ”Vilka frågor ska Alliansen lyfta under nästa mandatperiod”. Man får svara som man vill, innan 30 april, till adressen samrad@alliansforsverige.se.

Jag vet inte om jag kommer orka maila, men det är ju på det hela taget ett rätt fint initiativ. Drömmer mig tillbaks till den där sommaren när jag läste in samhällskunskap A, och gick en rundtur i riksdagen. Vår guide menade att ungefär 80% av de idéer som till slut blir lagförslag inte kläcks i partierna, utan av medborgare och intressegrupper. (Om någon sitter på en bättre underbyggd siffra, hör av er.)

Nu finns det förstås inget som säger att Per Schlingmann och Pär Henriksson kommer att lyssna på de som tycker att ensamstående föräldrars levnadsvillkor, unga människors bostadssituation eller den assymetriska spridningen av sjukdomar över samhällsklasser, är problem värda uppmärksamhet. Men ett steg mot bättre verklighetsförankring är det i alla fall. Bland De rödgröna verkar inte alla partier ens hunnit tillsätta tjänstemän till de nya arbetsgrupperna. Får se hur det blir med medborgarkommunikationen. Åtminstone socialdemokraterna verkar ha problem med att kommunicera, om man ska tro Jonas Morian.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: