Respektlös Schlingmann förnyar

I Per Schlingmanns nyhetsbrev den här veckan kan man läsa att moderaterna inför nästa val planerar att kvotera in kandidater som tidigare inte haft förtroendeuppdrag på sina listor. Vart femte namn ska vara nytt! Schlingmann förklarar:

Genom att fler personer som inte tidigare haft förtroendeuppdrag får möjlighet att representera oss kan detta bli ett verkningsfullt sätt att förnya moderaterna. Vi hoppas också att detta ska bidra till att vi lockar till oss personer med andra bakgrunder än de som representerar oss idag.

Måste säga att det är djärvt av partistyrelsen att säga till alla som slitit i år efter år i meningslösa fritidsnämnder i kommuner de inte bor i längre, att den politiska aktivitet som tidigare var en nödvändighet för att bli påtänkt, nu kan diskvalificera dem. Men sen tänker jag mig tillbaka till moderaternas framtidskonvent, som arrangerades i november 2008.

Fredrik Reinfeldt var i sitt avslutningsanförande tydlig med att partiet helt saknar förtroende i många väljargrupper (i min valkrets i Skärholmen röstar ungefär 75% på socialdemokraterna). Att det inte blir valvinst 2010 om man inte fortsätter att förnya sig. Det är med andra ord fortfarande förnya eller dö som gäller, även om det kanske i första hand inte är politiken utan formerna som stöps om. Reinfeldt vet att man måste utmana och hugga för att vinna.

Och varför inte? Formen och vem som står på listan spelar ju faktiskt roll. Att socialdemokraterna byter ut Pär Nuder mot Jan Emanuel Johansson (vars politiska patos idag sammanfattas av Expressens Johannes Forssberg) är ett bra exempel på hur det blir när man inte tänker på riktigt allt.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Respektlös Schlingmann förnyar”

  1. L. Says:

    Men liksom vad FAN hände med Pär Nuder?
    Jag tyckte han växte med tiden och hade hellre sett honom som partiledare än Mona. DÅ hade jag kunnat gå runt med en knapp där det stod ”jag vill också byta stadsminister” och menar Nuder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: