Regeringen svarslös, igen

Det blev inga frysta löner för de offentliganställda i Älmhult, kommunalrådet Elizabeth Peltolas argument om att löneökningar inte behövs om regeringen sänkt skatten, gick inte hem. Tyvärr visar sig Peltolas utspel ligga i tiden. Lärarnas Riksförbund presenterade idag en rapport i vilken man hävdar att dryga 1 000 lärare varslats om uppsägning. Föga förvånande är det kommuner med dålig ekonomi som varslar mest.

Egentligen var det mest en tidsfråga innan vi fick se bredare rapporter av det här slaget. Det är lågkonjunktur och finanskris, alla drabbas. Men när vi ändå har fördelen att ha erfarenheterna från 90-talets nedskärningar färskt i minnet (man kan fråga sig varför kopplingen till sjunkande resultat i skolorna aldrig görs), kan vi, snälla, inte hindra det här medan tid finns? Regeringen har inte velat rädda bilindustrin, något jag har stor förståelse för, men varför lämnas kommunerna i sticket?

Jan Björklund svarade nu på morgonen i en rapportsändning (ännu ej i SVT Play) att regeringen återkommer med besked om vad de ska göra för kommunerna i vårpropositionen. Om fyra veckor. Med andra ord vet inte regeringen vad man ska göra, annars hade väl den här morgonen varit ett utmärkt tillfälle att berätta det? Nej, för regeringen är det fortfarande sänkt skatt som gäller. Löser allt.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: