Superbrain Borg

Lyssnat på podversionen av Ekots lördagsintervju med Anders Borg från i lördags. Tycker det är komiskt att finansministern stolt berättade att EU-kommissionen tycker att Sveriges har presenterat ”bland de tre mest expansiva budgetarna bland de länder som håller sig inom stabilitetspakten”. Borg skryter med att regeringen är ”relativt bra”. Grattis, Sverige.

Ekots Thomas Ramberg frågade Borg hur det känns när de reformer finansministern trummat fram inte gett resultat. Regeringens skattesänkningar och försvagningar i a-kassesystemet har ju som bekant inte visat sig vara sådär värst effektiva i sina jobbskapande ambitioner. Borg blev svaret skyldig, det blev mest suckar. Finansministern lät dock meddela att det viktigaste i dessa vargatider är att tillföra medel till kommuner och stärka arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Superbrain. Men det är klart, jobbas det tvåskifte på finansdepartementet är det väl ingen som är förvånad. När kommer nobelprisnomineringen?

Att det inte redan tillförts medel till kommunerna motiverade Borg med att man måste vänta till vårbudgeten innan man kan tänka på det, annars riskerar man att dra på sig höga kostnader i framtiden. Visst, det är bra att planera kommunens ekonomi, men att svara på akuta och omfattande kriser med teknokrati är inte hela lösningen. Viss handlingskraft är sällan fel.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: