Sponsra mig och CHAMP i AIDS Walk NYC!

Som jag tidigare berättat befinner jag mig i New York för jobb sedan dryga sex veckor. USA är, som bekant, ett land med starka kontraster, inte minst när det gäller välfärd. En grupp som i USA både historiskt och idag möter motstånd, inom systemen och i samhället, är personer som lever med hiv eller aids. Lyckligtvis finns en hel del politisk aktivism kring frågan, och en av de absoluta höjdpunkterna är den årliga AIDS Walk NYC, som går av stapeln nu på söndag, den 17 maj.

AIDS Walk funkar som så att man bestämmer sig för att gå i ett slags demonstrerande karnevalståg, med ett ”Team”, och sen ber man sina vänner och bekanta som inte kan gå själva om ”sponsring” för att man går, pengarna går sedan till den organisation man representerar med sitt Team. Hemma i Sverige hade jag protesterat högljutt mot formerna, men i ett land där välfärd är privatfinansierad får man ta seden dit man kommer.

Jag går med Team CHAMP, en organisation ni kan läsa mer om här.

Mitt mål är att skrapa ihop 1000 dollar. Just nu är det 350 dollar donerat. Med andra ord är det mycket kvar. Många av er har fortfarande jobb, och dollarn är billig, så jag tänker, skamlöst, helt enkelt uppmana er att logga in på hemsidan där man donerar, och hiva fram era plastkort! Det skulle betyda mycket.

Funkar inte länken kan ni gå in på http://www.aidswalk.net/newyork/ och klicka på ”sponsor a walker”! Ni som sitter på arbetsplatser med bra betalda kollegor, bjud gärna in dem till att också bidra.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Sponsra mig och CHAMP i AIDS Walk NYC!”

  1. Liberati » Blog Archive » AIDS Walk New York - Visa ditt stöd! Says:

    […] än vår. Ett bra exempel på det är när vänsterns vackraste visionär, den hårt arbetande Victor Bernhardtz, går AIDS Walk New York för att dra in pengar till de som lever med hiv och aids. Promenaden äger rum nu på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: